понедељак

Riblja corba

Ne znam da li znate ali dobrovoljni davaoci krvi redovno prave takmicenja u spremanju riblje corbe....a tu ne moze da izostane moj svekar....poslednji put doneo je i pehar :)




Danas je kuvao riblju corbu...bas ovako ....


Potrebno:

2 glavice crnog luka
1 sargarepa
1 zelen
3-4 cesnja belog luka
2-3 lista lorbera
vegeta,so,biber,list zelena
1/2 zacina za riblju corbu
1/2 l kuvanog paradajza
1 kasika slatke mlevene paprike
2 dc belog vina (rizling)
1,5 kg secene ribe

Postupak:

Iseci sitno crni luk,sipati malo ulja i dinstati,na polovini dinstanja sitno izrendati sargarepu i zelen,staviti lorber i nastaviti sa dinstanjem.

Pred kraj dinstanja dosuti malo vode da ne zagori.Kada je dinstanje gotovo,naliti do 3l vode i kuvati dok ne provri.
U ciniji razmutiti polovinu kesice zacina za riblju corbu,staviti mlevenu papriku,kasiku vegete,sitno seckan beli luk i malo lisca zeleni.Celu smesu usuti u prokljucalu vodu,tj lonac u kojem ste dinstali luk...i kuvati oko 20 min.

Potom ubaciti ribu koju ste prethodno vece malo zacinili i prelili belim vinom.
Kad corba pocne da vri dosuti sok od paradajza i na kraju po malo 2 dc belog vina.Vinoce spreciti da se riba raspadne.Kuvati jos nekih 15min i corba je gotova.

Ova kolicina pravljena je za 8 osoba.

Нема коментара:

Постави коментар