среда

Ususkana rebarca

Obozavam ovakva jela,em sto je na brzinu,bez po muke,bez dodatka masnoce i vode,sve se krcka u sopstvenom soku,prste da polizes...





Potrebno:
pirinac
svinjska rebra
biljni zacini
mesavina povrca(sargarepa,zelen,grasak,karfiol,crni luk,beli luk....sve sto imate)
mesavina biljnih zacina
so

Naseckajte svo povrce koje volite,na kockice,dodajte saku pirinca ,zacinite,ja sam stavljala vegetu,ruzmarin,vlasac...Pekac oblozite alufolijom,tako da vam ostane folije van ivica kako biste mogli zatvoriti i ususkati vas rucak ....povrce  stavite u pekac,od gore stavite komad svinjskih rebara koja ste  prethodno zacinili,ja sam ih samo posula vegetom i vlascem,spojite ivice folije,tako da rucak bude bukvalno upakovan i dobro ususkan.
Nije potrebno dodavati masnoce i vode,sve ce se krckati u sopstvenom soku :)
Stavite da se pece na 180 stepeni,nakon 3-45min otvorite foliju i vratite u rernu da se malo jos zapece.