недеља

Milanske snicle





Potrebno:

snicle(oko 10 kom)
brasno
vegeta
svez list persuna
biber
beli luk
1/2l soka od paradajza

Postupak:

Serpu od 2l nauljite,cisto da prekrije dno,snicle tanko secene uvaljajte u brasno i poredjajte na dno serpe,
2-3 ce biti sasvim dovoljne da prekriju dno,zacinite vegetom,biberom,svezim persunom i seckanim belim lukom.Potom opet uvaljajte snicle u brasno,zacinite vegetom,persunom,biberom,lukom...i tako ponavljajte dok imate snicli,redjate ih u slojevima a izmedju zacinite.
Kada ste zavrsili sa redjanjem,prelite snicle sa sokom od paradajza,malo viljuskom protresite snicle kako bi sok usao i izmedju njih.Poklopite i stavite u rernu na 180 stepeni.Peci oko pola sata,ne zaboavite da skidate poklopac sa nekom krpicom,redovno ga zaboravim da je vruc :) uf nimalo prijatna reakcija :/
Izvadite iz rerne,probajte viljuskom da probodete meso ne bi li videli da li je peceno-obareno,u slucaju da treba dolijte 1dc vode,i opet malo protresite serpu da se voda i sok od paradajza sjedine...Nakon 50min,snicle bi trebale biti gotove,skinite poklopac i ostavite jos 5min da se malo zapeku.
Ovaj rucak mozete sluziti uz pire krompir.


Нема коментара:

Постави коментар