Ovoga puta sam zajedno sa Mihajlom mesila lisnato testo....Podelimo testo,i svako radi svoje,to je jedini nacin na koji mozemo zajedno da mesimo....Maja je ovog puta bila kod bake pa je i situacija bila malo olaksavajuca,borba sa jednim nestaskom :) podvucem crtu od brasna na stolu,i kazem ovo je moja teritorija hahaaha nemoj da je neko presao :)
Ovako je Mihajlo mesio u svom transu,jedva sam ga posle odvojila od testa...a brasna i testa po celom stanu :) zadovoljstvo mu je bilo da posle usisava svoj haos,a meni jos tezi da mu otmem usisivac...
Potrebno:
1,5 -2 kg brasna
1 margarin za kolace
so
voda
paketic kvasca
bundeva
cimet
secer po ukusu
Postupak:
Nadev sam napravila od bundeve koja je tezila oko 1-2kg odokativno,svakako i ako ostane nece se baciti...
Izrendati bundevu,i staviti u serpu na sporet da se malo prodinsta,naliti samo 1dc vode,posuti secerom u zavisnosti koliko slatko volite...kada tecnost ispari,bundeva vidno omeksa,posuti kesicom cimeta.i ostaviti da se prohladi.
Potopiti kvasac sa kasikom secera u pola litre vode
Za to vreme prosejati oko kilogram brasna,dodati kasiku soli,izmesati ,kad kvasac nadodje preliti preko brasna i zamesiti testo.Ostaviti testo da odmori jedno 15min ,prebaciti ga na pobrasnavljen sto i zamesiti,podeliti na dve obge.Razvuci obgu u pravougaonik,da bude debljine oko 5mm,na jednu polovinu narendati margarin pa preklopiti drugom stranom testa...i tako dok imate margarina...razvlaciti i preklapati.Nakon utrosenog margarina razvuci testo i preklapati ga jos par puta...Zatim ga ponovo razvuci u pravougaonik i staviti nadev od bundeve.Ja sam testo razvlacila na stolnjaku kako bih ga mogla lakse urolati...Kada ste vec zamotali rolat,ostavite umotanog u krpi,stolnjaku...i stavite malo u frz kako bi se stegnuo.....Nakon pola sata-sat mozete ga seci na parcice 1cm debljine,redjati na pek papir i peci oko 20-ak min,dok blago ne porumeni.....
Vazno upozorenje,vrlo su zarazni,necete prestati da ih grizkate :)
Ovako je Mihajlo mesio u svom transu,jedva sam ga posle odvojila od testa...a brasna i testa po celom stanu :) zadovoljstvo mu je bilo da posle usisava svoj haos,a meni jos tezi da mu otmem usisivac...
Potrebno:
1,5 -2 kg brasna
1 margarin za kolace
so
voda
paketic kvasca
bundeva
cimet
secer po ukusu
Postupak:
Nadev sam napravila od bundeve koja je tezila oko 1-2kg odokativno,svakako i ako ostane nece se baciti...
Izrendati bundevu,i staviti u serpu na sporet da se malo prodinsta,naliti samo 1dc vode,posuti secerom u zavisnosti koliko slatko volite...kada tecnost ispari,bundeva vidno omeksa,posuti kesicom cimeta.i ostaviti da se prohladi.
Potopiti kvasac sa kasikom secera u pola litre vode
Za to vreme prosejati oko kilogram brasna,dodati kasiku soli,izmesati ,kad kvasac nadodje preliti preko brasna i zamesiti testo.Ostaviti testo da odmori jedno 15min ,prebaciti ga na pobrasnavljen sto i zamesiti,podeliti na dve obge.Razvuci obgu u pravougaonik,da bude debljine oko 5mm,na jednu polovinu narendati margarin pa preklopiti drugom stranom testa...i tako dok imate margarina...razvlaciti i preklapati.Nakon utrosenog margarina razvuci testo i preklapati ga jos par puta...Zatim ga ponovo razvuci u pravougaonik i staviti nadev od bundeve.Ja sam testo razvlacila na stolnjaku kako bih ga mogla lakse urolati...Kada ste vec zamotali rolat,ostavite umotanog u krpi,stolnjaku...i stavite malo u frz kako bi se stegnuo.....Nakon pola sata-sat mozete ga seci na parcice 1cm debljine,redjati na pek papir i peci oko 20-ak min,dok blago ne porumeni.....
Vazno upozorenje,vrlo su zarazni,necete prestati da ih grizkate :)
Нема коментара:
Постави коментар