петак

Honeycomb-medene bombone

Oduvek sam se pitala kako se pravi kretos,zamislite prodje vasar,nema svilenih bombona,nema kretosa....a jaooo pa gde je tek sledeci vasar,zahvaljujuci mojoj prijateljici Mili ,sada imam zamenu za kretos,po ukusu je veoma slicno,jedino sto su honeycomb tvrde mehuraste bombone,ali pune mehurica :)

Da ne davim vise vec da ih predstavim :)
Sa mojim velikim zadovoljstvom,predstavljam vam Honeycomb ...Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa






Potrebno:

80ml meda
20ml vode
200gr secera
2 kasicice sode bikarbone

 Postupak:
Kuvati med,vodu i secer dok se secer ne istopi i smesa dobije zlatno braon boju,ako imate mogucnost da izmerite temperaturu,ona bi trebala biti 150 stepeni.
Kada je gotovo,skloniti serpicu sa vatre,i uz brzo mesanje zicom dodati sodu bikarbonu,pocece malo da peni :)  i raste....
Smesu prospite u pleh oblozen pek papirom :) nemojte razvlaciti smesu kasikom,samo je istresite iz serpe,ona ce se sama vec razliti po plehu....Ostavite da odstoji nekih 20 min i onda zapocnite glavni deo :)
Necete je moci iseci,ali je zato mozete lomiti na komadice,nije tesko :)
Zamislite sad uz sta ih vec mozete koristiti,mmmmmm u kremovima,mene podseti na one komadice u tobleroni .....

Uzivajte :*