субота

Snicle sa krompirom i jabukama


Potrebno:
2 velika krompira(narendana)
2 jabuka srednje velicine(jedna narendana a druga secena na na listove)
2 cena belog luka iseckana
1 razmuceno jaje
puter za podmazivanje
1 kasika maslinovog ulja
4 lista prsute ili slanine
4 svinjske snicle
list zalfije
8 kockice putera(oko 50g)
so
biber


Postupak:

Zagrejte rernu na 200stepeni,potom narendajte jabuku i 2 krompira,medjusobno pomesajte i sakom iscedite sok.Stavite u drugu ciniju i dodajte jaje zacine i beli seckani luk.
Ovu smesu podelite na 4 jednaka dela.Pleh oblozite folijom(ja sam stavila pek papir ),napravite cetiri gomilice od smese jabuka i krompira pa po sredini utisnite kasikom da dobijete gnezda.prelite sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu na 10min.








Za to vreme,izlupajte snicele,na svaku stavite listove jabuke,kockicu putera i pospite zalfijom.Zamotajte sniclu u rolnu,i obavite je slaninom ili prsutom.Stavite na jednu gomilicu koju ste zapekli u rerni i ponovite postupak za svaku sniclu.Na svaku sniclu od gore staviti po kockicu putera.Prekrite alufolijom i stavite u rernu na 30min,nakon toga skinite foliju i ponovo vratite u rernu na 30min,zatim ponovo izvadite,vratite foliju od gore i pecite jos 20min.Kada je gotovo,pazljivo prenesite rolovanu sniclu sa gnezdom od krompira i jabuka na tanjir,prelite sa saftom koji ste dobili prilikom pecenja i posluzite...Kao prilog mozete staviti i kriske pecene jabuke.






Нема коментара:

Постави коментар