среда

Princes krofne

Ko bi mogao samo i pomisliti da ove princeske zahtevaju toliko paznje,do duse nije to nista strano,samo treba fino obratiti paznju na mere.
Receptic sam pronasla na blogu cooks and bakes .....Moj suprug obozava princes krofne,a sobzirom da ih vec sinoc nije vise bilo,sve je kristalno jasno.Savrsene su :)

Na njenom blogu je to u detalje objasnila,koliko cega,zbog cega,cak i u primerima navela,i uslikama ...
Ja cu samo reci radite kako je napisano,i bice i vise nego odlicne :)





Potrebno:
250ml jaja (4 jaja S klase,ili 5 jaja A klase)
250ml vode
125ml ulja
prstohvat soli
150 gr brasna
3 kasicice secera
prah secer

Za fil:
1l mleka
250gr secera
aroma vanile
1 jaje
5 zumanaca
150 gr gustina
140 gr putera (po originalu ide 125gr,ja sam stavila malo vise)

Postupak:

Prvo pripremite fil.
5 zumanaca i jedno celo jaje razmutite mutilicom u vecoj serpi,dodajte 100ml mleka i promesajte,zatim u to dodajte  gustin,lagano muteci zicom,da se grudvice razbiju.
Preostali deo mleka,tj 900ml skuvajte uz dodatak secera i arome vanile.Kada mleko provri brzo prerucite u serpu sa jajima,i mesajte,smesa bi se pocela zgusnjavati,ako i ne pocne da se zgusnjava,nista strasno,dogrejte malo na vatri uz stalno mesanje da ne zagori.Nemojte da sipate slucajno jaja na mleko jer ce se jaja u momentu zgusnuti :) sustina i jeste da se mleko sipa na jaja.Mozete i mutiti mikserom dok se dogreva.
Kada je gotovo,prekrijte povrsinu fila providnom folijom i ostavite da se ohladi.

A sada da spremimo testo za princeske.
U mericu razbiti 4-5 jaja,treba da bude 250 ml....
U serpu sipajte vodu i ulje,so i secer i ostavite da provri...pa dodati brasno uz mesanje varjacom,da se dobije fino i gusto testo.Ostaviti da se prohladi par minuta,a zatim uz mucenje mikserom dodavati jaje po jaje.Mutiti dok smesa ne postane homogena i glatka.

Ukljucite renu na 200 stepeni.
Na pek papiru uz pomoc sprica za ukrasavanje,ili neke cvrce kese...pravite kupice za princeske.


Dok se princeske peku,dovrsite fil....u ohladjen fil dodajte puter sobne temperature...i mutite dok se fino ne sjedini.

Ohladjene princeske seci na pola,i filovati kremom,a zatim posuti sitnim secerom.
Uzivajte...