четвртак

Pohovane palacinke sa mozgom

Redovno zamuckamo vise smese za palacinke pa nam ostane i za sutra,ovog puta sam ih iskoristila za rucak.
Znam da svinjski mozak bas i nije dobra namirnica,i da je puna holesterola,al ne jedemo ga bas toliko cesto...

















Potrebno:
Palacinke (smesu znate :) )
vegeta
biber
glavica crnog luka
cene belog luka
300gr svinjskog mozga
2 jaja
prezle

Postupak:

Prodinstati crni luk,zatim dodati svinjski mozak,i prziti ga u tiganju sa lukom,uz povremeno mesanje,zaciniti vegetom po ukusu,dodati bibera,i seckani beli luk,nastaviti sa dinstanjem...sve vreme mesajuci da se ne prilepi za dno tiganja.Kada je peceno ostaviti da se prohladi.

Palacinku namazati smesom preklopiti krajeve palacinke pa urolati,i tako redom.Uvaljati u jaje pa u prezle,i redjati na tacnu.Kada ste sve palacinke napunili,ostaviti 15min u frizideru da se jaja i prezle sjedine.A zatim ih peci na vrelom ulju dok blago porumene.

3 коментара: