Receptic sam nasla na coolinarici,ima ih par....al ovaj mi je nekako najvise odgovarao,jedino sto nisam imala javorov sirup,pa sam ga zamenila medom....sto se tice samih kokica vrlo su ukusne,i ne daju vam da odustanete dok cinija ne ostane prazna ...
Potrebno:
100gr kukuruza kokicara
Potrebno:
100gr kukuruza kokicara
100gr meda+100ml soka od jabuke
200gr smedjeg secera
180ml mleka
30gr maslaca
1 kasicica ekstrakta vanile
1/4 kasicica sode bikarbone
Postupak:
Iskokajte kokice kao sto to uvek radite,iskokane kokice stavite u vecu ciniju,koju ste premazali,mascom ili uljem da se karamel i kokice ne bi zalepile za ciniju.
U serpu stavite smedji secer,med,sok jabuke,maslac,mleko i vanilu.
Kuvajte na sredjoj vatri,ne morate non stop stojati uz sporet,al cesce promesajte da ne zagori.Kuvajte dok ne dobije karamel boju i dok se ne pocne zgusnjavati.
Sklonite serpu sa ringle i stavite sodu bikarbonu,pocece peniti,brzo promesajte i prelite iskokane kokice.Izmesajte kokice i karamel i prespite ih u plah koji je oblozen pek papirom,ako se smesa stegla i niste ih stigli dobro izesati ne ocajavajte u rerni ce ponovo omeksati pa ce te ih izmesati.
Po originalnom receptu kokice se drze u rerni na 180 stepeni,sto se meni u prvoj turi nije dobro pokazalo,pa sam smanjila temperaturu na 100 stepeni i bukvalno susila kokice nekih 30min uz povremeno mesanje na svakih 4-5 min.
Izvadite kokice iz rerne i ostavite da se ohlade i prosuse....kada se ohlade delimicno ih razdvojte i posluzite.
Нема коментара:
Постави коментар